Kategorier


Logg inn

Brukernavn (e-post)
Passord

Eierne

Harald Stenvaag
Harald StenvaagFødt 5.3.53 i Ålesund. Oppvokst i Ålesund, på Geitung (øy utenfor Bømlo) og i Sørreisa. Kom til Asker som 11-åring. Begynte å skyte i 12 års alderen i Asker Skytterlag.
Skjøt sitt første stevne med gummistøvler og heimevernsjakke. Var kamerat med John Duus. De fant etter hvert ut at de også ønsket å skyte 50 meter minatyr. Fikk god hjelp av Arne Røgden i Vestre Bærum Salongskytterlag.
Fra den spede begynnelse utviklet Harald sin interesse seg for skyting til den rene lidenskap.


Treningsmengdene økte og kunnskapene om skyting ble stadig bedre. I 1974 ble Harald uttatt til VM i skyting i Sveits og han kom hjem med sin første internasjonale medalje.

I 1984 startet han Stenvaag Våpen sammen med sin partner Anne Grethe Jeppesen.  Les mer under punktet "historikk".

Var sammen med John Duus banebrytende i utvikling av utstyr/våpen/ammunisjon bl.annet i øvelsen luftgevær. Hadde 3 måneders treningsopphold i Ft.Benning USA, sammen med noen av verdens beste skyttere.

I 1997 planlag Harald å trappe ned.  Det ble en mislykket prosjekt. (i dag 15 år senere er interessen fremdeles levende!)

Fra 1998 var Harald igjen med i kampen om internasjonale medaljer, etter at han skaffet (Norge) en kvoteplass til OL i Sydney.   OL i Sydney ble en gedigen opptur. Harald sikret seg bronsemedalje i øvelsen helmatch, selvsagt på siste skuddet! En 10er var det som skulle til.

Den internasjonale medaljekampen har gitt ham blant annet:
OL Bronse Sydney 2000
3 VM gull individuelt
6 EM gull individuelt
OL sølv Barcelona 1992
4 verdensrekorder bl.a 600 av 600 mulige i øvelsen 60 skudd liggende
300 meter i VM Moskva 1990.
39 medaljer i World Cup inkl. 11 gullmedaljer.
10 norgesrekorder (ca)
160 norske mesterskap.

Harald Stenvaag har viet hele sitt voksne liv til å være skytter og hjelpe andre til å ha optimalt materiale som våpen, ammunisjon og utstyr.  Han har mer erfaring enn noen når det gjelder våpen og ammunisjon og nyter stor anseelse også i utlandet for sin erfaring og kompetanse!

Harald Stenvaag har 2 olympiske medaljer i rifleøvelsene 60 ligg og helmatch.  Ingen har tatt rifle medaljer utenom Harald siden 1952.
(London 2012 er neste mulighet for gode norske skyttere!)


Anne Grethe Jeppesen
Født 1.11.57 i Florø. Skjøt baneskyting i Florø Skytterlag fra 11 års alderen. Interessen økte gradvis i årene som fulgte. Startet tidlig med stående skyting/luftgevær på 6 meter.

Deltok i 1977 for første gang på det norske landslaget/luftgevær. Ble etter en famlende start, uttatt til deltakelse i EM i Paris. Kom hjem uten medalje, men med et brennende ønske om å ta medalje ved en senere anledning.

Vant EM luftgevær i 1981 i Athen.
Deltok i Olympiske Leker i Los Angeles 1984 og ble nr 5 i øvelsen halvmatch 50 meter.
Trener/leder-erfaring fra OL i 1992 og 1996. (rifletrener kvinner/menn)
Trent med verdens beste tekniske trener Walther Schumann i Wiesbaden (skyteskole) 2-5 uker pr år i perioden 1979-1985. Deltok på landslagssamlinger i utlandet og gjennomførte også individuelle treningsopphold


Mere om Anne Grethe Jeppesen...
Anne Grethe Jeppesen er tidliger toppidrettsutøver og OL-deltaker i øvelsen rifleskyting. I tillegg erfaring fra DFS skyting hvor hun har vunnet Rano smykket (klasse 1) og vært i prinsesslaget.

Jeppesen har egenerfaring i å trene til mesterskap, og i å "stå fast" for så å komme videre. Hun er og har vært landslagstrener og personlig trener for flere norske OL-deltakere.

Anne Grethe Jeppesen har erfaring som foredragsholder og prosessdriver i workshops/grupper med blant annet idrettsspesifikke tema som eksempelvis mental trening, kommunikasjon/relasjon og utviklingsprosesser.

Fra egen praksis har Jeppesen ca. 25 års erfaring innen coaching. Hun har også svært langt erfaring gjennom sitt arbeid i Olympiatoppen og fra rollen som landslagstrener.
Prosjekt 2006-2012 Kvinneløftet: http://www.olympiatoppen.no/om_olympiatoppen/kvinneloftet/bakgrunn/prosjektledelse/page2996.html

Hun er utdannet lærer i kroppsøvning fra Norges Idrettshøyskole, Coach og Psykoterapeut (samtaleterapeut) ved Norsk Gestaltinstitutt og Høyskole.

Jobbet med relasjonsbygging, ferdighetsutvikling, utviklingsarbeid, konflikthåndtering og kommunikasjon. Dessuten med bevisstgjøring, selvinnsikt og personlig utvikling som element, knyttet opp til basisteknikkene i mental trening.

Anne Grethe Jeppesen er også forfatter av en rekke kurshefter for Norges Skytterforbund og hovedforfatter av boken: Mental trening i skyting.